De 3 beste films van de week

De beste films van de week: de Tunesische autoverkoper Hedi grijpt de vrijheid na de Jasmijnrevolutie, een biopic over Emily Dickinson en haar raadselachtige, intense gedichten over de dood en de eeuwigheid en de beste horrorfilm van het moment.

HEDI
Ontwaakt, verworpenen der Tunesische aarde maar weet dat je vrijheid moet aandurven. Dat ondervindt de aarzelende Hedi in een intiem verhaal dat een licht werpt op het Tunesië van na de Jasmijnrevolutie. De jonge Hedi volgt als een mak schap de weg die zijn moeder voor hem uitstippelde: geld verdienen als autoverkoper en trouwen met een voor hem uitgekozen meisje. Maar in een leeggelopen toeristenresort doet een vrijgevochten danseres zijn hart sneller kloppen. Hedi's ogen gaan open en daar kikker je van op.
TN, FR, BE, 2016, dir.: Mohamed Ben Attia, act.: Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud, 88 min.

A QUIET PASSION
Because I could not stop for Death - He kindly stopped for me. Emily Dickinsons raadselachtige, intense gedichten over de dood en de eeuwigheid mogen honderd jaar oud zijn, ze maken nog steeds veel indruk. De Amerikaanse dichteres leefde als een kluizenaar maar dat hield Terence Davies niet tegen om haar te portretteren. De biopic is al net zo fijnzinnig is als de verstilde parels waarmee de Britse stilist naam gemaakt heeft. Niet aarzelen als u van Distant Voices, Still Lives, The House of Mirth of The deep blue sea hield.
UK, BE, 2016, dir.: Terence Davies, act.: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, 125 min.

TRAIN TO BUSAN
Moeten er na de tv-serie The Walking Dead, World War Z en het oeuvre van George A. Romero nog zombies zijn? Hell yeah! Toch als ze opgevoerd worden in een Koreaanse actiefilm die een stuk feller bijt dan de doorsnee Amerikaanse blockbuster. De zombies zijn van de atletische, hondsdolle, zich als een zwerm gedragende soort en overspoelen meerdere steden. De kijker bibbert en beeft evenwel mee met de passagiers van een hogesnelheidstrein met steeds meer zombies. De beste horrorfilm van het moment.
KR, 2016, dir.:  Yeon Sang-ho, act.: Yoo Gong, Dong-seok Ma, 118 min.

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Vlaamse besparingen in Brussel: analyse en reacties
  • Het juridische kluwen van draagmoederschap
  • Interview met de voorzitter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg.
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Keith Haring: the radiant baby is coming to Bozar
  • Mati Diop: une étoile cannoise brille sur Dakar
  • Angélique Kidjo: niet Afrikaans, niet Europees, maar gewoon anders
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement