De 3 beste opera's en klassieke concerten van de week

© Suzanne Diesner

Deze week: Brussels Philharmonic is goed bezig. Het verhaal van Beethovens enige opera ‘Fidelio’ wordt omgezet naar een behapbare beeldtaal, speciaal op maat van het jonge publiek en het Choeur de Chambre de Namur, een van de beste vocale ensembles van ons land.

BRUSSELS PHILHARMONIC, LILYA ZILBERSTEIN & MICHEL TABACHNIK
Zeg dat wij het gezegd hebben. Brussels Philharmonic is goed bezig. Het orkest dat in Flagey zijn thuisbasis heeft, gooit hoge ogen met zijn jongste cd, uit bij het prestigieuze label Deutsche Gramophon, Pour sortir au jour, met werk van de jonge Franse componist Guillaume Connesson. En in 2017 begeleidt het orkest de kandidaat-laureaten in de allereerste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello. Dit concert brengt een bloemlezing van het romantische, symfonische oeuvre. Met drie echte kaskrakers van Moessorgsky, Tsjaikovksy en Brahms, op het lijf geschreven van dit orkest.
27/10, 20:15, 16 > 31 euro
Flagey

FIDELIO
Toegegeven, niet iedereen lust opera. Vaak heeft dat te maken met het verteltempo (dikwijls aan trage kant), de codes van het genre en het theatrale karakter van de ‘actie’. Maar het kan ook anders. Lichter, vinniger en korter. Daar is deze nieuwe productie van HETPALEIS en WALPURGIS een uitstekend bewijs van. Het verhaal van Beethovens enige opera ‘Fidelio’ wordt omgezet naar een behapbare beeldtaal, speciaal op maat van het jonge publiek. Dat wordt uitdrukkelijk gevraagd om mee te doen. Lekker lui op je kont zitten? Vergeet het. Deze ‘Fidelio’ is an opera to remember.
(Kinder)opera
22/10 > 30/10, € 7/20
Ateliers van De Munt

CHOEUR DE CHAMBRE DE NAMUR & PETER PHILIPS
Een dream team treedt aan voor dit concert. Enerzijds het Choeur de Chambre de Namur, wat een van de beste vocale ensembles van ons land is. Dat is in de goede handen van onder meer Philippe Pierlot en Leonardo Garcia Alarcón groot geworden. En anderzijds Peter Phillips, oprichter van de gerenommeerde Tallis Scholars, een van die Britse koren die behoren tot de wereldtop. Samen brengen ze in het stemmige kader van de Kapellekerk religieus vocaal werk van de Vlaamse polyfonisten Josquin Desprez en Heinrich Isaac.
23/10, 20.00, € 16/24
Kerk van Onze Lieve Vrouw ter Kapelle

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • De auto geeft tegengas: de strijd om de straat
  • Hoe een witte en gekleurde school enkel de voordeur delen
  • Moedige starters in de Dansaertstraat
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Binnengluren in het pornopaleis: 40 jaar Cinema ABC
  • L'art Belgo-Conlogais s'expose
  • Serge Aimé Coulibaly counters the virus with WAKATT
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement