De 3 beste wereldmuziekconcerten van de week

Deze week: een Ethiogroove-band brengt naast jazz ook vleugjes dub, hiphop-beats en de washint (traditionele Ethiopische fluit) mee, afrobeat uit de Afrikaanse wijken van Londen en, eveneens in het cultureel centrum van Jette, Senegalese mbalax.

BLACK FLOWER
De Ethiogroove-band rond saxofonist Nathan Daems maakte in 2014 indruk met zijn debuut Abyssinia Afterlife en klonk live zowaar nog sterker. Drie jaar intensief toeren op zowat alle Belgische wereldmuziek en jazzpodia maakte er de beste jonge Afro-grooves band van Belgische bodem van. Op hun tweede langspeler Artifacts voegen ze aan hun bekende mix van Ethiopische ritmes en jazz ook vleugjes dub, hiphop-beats en de traditionele Ethiopische washint (fluit) toe om te komen tot een sterk geheel waarop oude Ethiopische toonladders vlotjes hun ingang vinden in moderne grooves. Mis ze niet in de AB, want voor we het weten zijn we ze kwijt aan de internationale podia!£
3/11, 20.00, 15 euro Ancienne Belgique

AFLA SACKEY & AFRIK BAWANTU
Deze jonge afrobeat-furie komt recht uit de Afrikaanse wijken van Londen naar Brussel afgestormd om ons te doen dansen op de beste afrobeat, afrofunk en highlife uit Ghana en Nigeria op de twaalfde editie van Jam'in Jette indoor, het kleine broertje van Brussels gezelligste wereldmuziekfestival. Afrik Bawantu werd in 2007 opgericht rond de Ghanese zanger en percussionist Afla Sackey en ze maakten in 2014 indruk met hun debuut Life On The Street. Het beloofd een warme dansavond te worden in CC Jette!
5/11, 18.00, 8 euro Centre Culturel de Jette

SUPERGOMBO
Jam'in Jette indoor haalt met Supergombo een Belgische primeur binnen. Deze Afrofunk-band uit Lyon vermengt als geen ander Nigeriaanse afrobeat, Senegalese mbalax, Congolese soukouss en funk made in USA om te komen tot een stomende groove waar niemand op kan blijven stilstaan. Als voornaamste invloeden halen ze Fela Kuti en Hugh Masekela aan, of, naar eigen zeggen: "de muziek zie Maceo Parker zou spelen moest hij de Middellandse zee beter kennen." Wat dat betekent, zal je zelf moeten ontdekken op de dansvloeg van CC Jette!
5/11, 18.00, 8 euro Centre Culturel de Jette

Best of Brussels

Elke week serveren we hier onze favoriete tentoonstellingen, party's, expo's, films, theater- en dansvoorstellingen en concerten.    

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
 • De jachthaven van Brussel: van de stad naar de oceaan
 • Welkom in Broksele, zusterstad van Brussel
 • Big City: Was Hoog-Vorst ooit een kasteelwijk?
 • Op twee wielen door de achtertuin van Brussel
 • Hier vind je BRUZZ in de stad
 • Archief
deze week
 • Directie verlaat Joods Museum: 'Antisemitisme fors toegenomen'
 • Le virus n'a pas arrêté le street art
 • Filosoof Bleri Lleshi: 'Wie geen strijd voert, zal niets veranderen'
 • BRUZZ in the city
 • Archief
Neem een abonnement