Een hele zomer lang sporten in de openlucht

JC
© BRUZZ
25/06/2018

Zomeren in Brussel dat betekent dat we met z’n allen naar een van de vele parken afzakken. Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd voor een drankje in de kiosk te zijn. Om onze summer body te onderhouden, gingen we op zoek naar de leukste -gratis- sportactiviteiten in de Brusselse parken deze zomer.

Het Josaphatpark in Schaarbeek wordt de hele zomer lang The Park To Be. Net als op dat andere parkfestival Plazey staat ook hier heel wat sport op het programma. Zumba, Pound Fitness, Pilates, Afro-fitness en nog veel meer aerobicsconcepten worden afgewisseld door initiaties Ultimate Frisbee, ballet, inlineskaten of taekwondo. Is dat allemaal iets te intensief, dan kan je ook kiezen voor innerlijke rust met sessies yoga, of Qigongmeditatie

THE PARK TO BE 30/6 > 31/8, Josaphatpark

180625_BrusselsYogaDay

Ben je na The Park To Be nog niet helemaal zen, dan kan je je meditatiesessies een hele zomer lang verderzetten. Elke zondag kan je in het Jubelpark terecht voor Falun Dafa. Dat is een variant van de Qigong-meditaties die ook in het Josaphatpark doorgaan. Er zijn ook elke week lessen Tai Chi, georganiseerd door de Taoïstische Vereniging van België. Ze vinden elke dag in een ander park plaats en wisselen zo onder andere tussen het Jubelpark, het Park van Brussel en het Ter Kamerenbos.

FALUN DAFA > 29/12 Elke Zondag, Jubelpark
LESSEN TAI CHI > 30/9, Verschillende locaties in Brussel

Echte yogi kregen dit weekend al een voorsmaakje op de Brussels Yoga Day, maar in onze hoofdstad zijn er de hele zomer lang duizend-en-een plaatsen waar je in het park naar de yogales kan. Elke maandag, donderdag en zondag kan je terecht in het Jubelpark. Op maandag en donderdag bij lesgevers van Yoga at The Park, op zondag kom je met de lesgevers van Brussels Yoga Loft tot rust. Ook in het Koning Boudewijnpark in Jette kan je terecht voor een wekelijkse sessie. Daar kan je telkens op vrijdag om half zeven heen.

YOGA AT THE PARK > 20/9 Ma. & Do., Jubelpark
SUNDAY YOGA IN THE PARK Zo. > 19/8, Jubelpark
YOYOGIS > 28/9 Vr., Koning Boudewijnpark

180625_Sporteninpark

Heb je het toch liever wat actiever, dan organiseert vzw Friskis&Svettis zes weken lang gratis zomersessies. Op 2, 6 en 10 juli kan je fitnessen in het Josaphatpark maar alle andere sessies vinden plaats in het Jubelpark. Op maandag en woensdag kan je om half acht meedoen aan de gezamenlijke loopsessies. Start onder de triomfboog. Op dinsdag en donderdag zijn er, ook om half acht, verschillende fitnessgroepen. Op zaterdag kan je dan weer in het Zoniënwoud terecht voor anderhalf uurtje Nordic Walking. Afspraak aan het Vierarmenkruispunt in Tervuren.

FRISKIS&SVETTIS SUMMER SESSIONS 2/7 > 31/8 Josaphatpark & Jubelpark

Ben je er nog steeds niet helemaal uit wat je juist wil doen? Dan kan je ook komen meesporten tijdens Sport in het Park. Vier weken lang kan je op donderdag en vrijdag achtereenvolgens terecht aan Thurn & Taxis, in het Josaphatpark, in het Dauwpark en in het Elisabethpark. Gemotiveerde monitoren nemen een hoop sportmateriaal mee zodat je op het moment zelf kan doen waar je zin in hebt.

SPORT IN HET PARK 12/7 > 3/8, Verschillende parken in Brussel

Is sporten in groep niet meteen je ding, dan zijn er in veel van de Brusselse parken ook fitnessparcours ingericht. Die circuits hebben een aantal stops, al dan niet met een fitnesstoestel, waar je telkens uitgelegd wordt welke beweging je juist moet uitoefenen. Zo’n gezondheidsparken vind je vooral in kleinere groene ruimten. Onder andere in het Goede Herderpark in Evere of het park van het Kasteel de Rivieren in Ganshoren. Een volledige lijst vind je op de website van het gewest.

Mega-actief of helemaal tot rust komen, er is deze zomer keuze te overvloed om te gaan sporten in een van onze vele parken. Vind je nu toch nog steeds je ding niet, dan is er niets mis met een klassieker: je kan altijd gaan joggen in het park van Brussel.

BRUZZ Summer Guide 2018

In de zomer komt jouw stad pas echt tot leven. Dan is ze op haar mooist en maakt ze eindelijk tijd voor jou. Dankzij deze Summer Guide beleef je Brussel nog intenser.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: culture , BRUZZ Summer Guide 2018 , park , Gratis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni