Plantentuin meise

Plantentuin Meise lokt twintig procent meer bezoekers in 2018

© Belga
04/01/2019

De Plantentuin van Meise, net buiten Brussel, heeft vorig jaar bijna twintig procent meer bezoekers gelokt dan in 2017. De botanische tuin wil de volgende drie jaar nog meer uitgroeien tot een toeristische trekpleister. Dat maakt de Plantentuin vrijdag bekend.

Met 176.461 bezoekers blikt Plantentuin Meise terug op een toeristisch topjaar 2018. De botanische tuin noteerde een verdubbeling van het aantal dagjestoeristen in vergelijking met 2012. De verklaring zoekt de Plantentuin in de opening van de vernieuwde serres van het Plantenpaleis ruim een jaar geleden en het Verwonder-Je-Voeten-Pad dat in augustus werd ingehuldigd.

Andere meevallers waren het goede weer en de Floridylles. Het succes van die familievriendelijke events bij het begin van elk seizoen krijgt in 2019 een verlengstuk. Het lichtfestival WinterFloridylle was meteen uitverkocht.

Verschillende nieuwe projecten in 2019

Voor april van dit jaar staat de opening van het Houtlab op de planning. In dat interactief houtmuseum kan de bezoeker kennismaken met de diversiteit en veelzijdigheid van dit ecologisch plantenmateriaal. In juni 2019 wordt de rozentuin geopend, met ruim honderd soorten wilde en gecultiveerde rozen.

Nog dit jaar wordt gestart met de bouw van nieuwe ingangsgebouwen en een nieuw serrecomplex, die respectievelijk in het voorjaar van 2020 en de zomer van 2021 afgerond moeten worden. Eveneens in de loop van 2019 worden twee nieuwe tuinen aangelegd. De culinaire belevingstuin en de welkomsttuin gaan open in 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: culture, Plantentuin Meise, bezoekersaantallen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni