Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
Wie dinsdag voorbij de Openbare Bibliotheek aan de Munt wandelde, werd misschien wel aangetrokken door een lekkere wafelgeur. Daar werd namelijk het boek 'Om te backen dicke wafelen" voorgesteld. Het boek vertelt de geschiedenis van de wafel, die onlosmakelijk verbonden is met Brussel.

De erfgoedcel Brussel van de Vlaamse Gemeenschapscommissie VGC en de Academie voor Streekgebonden Gastronomie doorzochten oude kookboeken, archieven en bibliotheken om met de meest authentieke wafelinformatie op de proppen te komen.

In het boek Om te backen dicke wafelen vind je onder meer antwoorden op vragen als 'met welk wafelijzer bak je het best een Brusselse wafel' of 'waarom eindigen de strips van Nero altijd met een wafelenbak'?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad