20220822 logo week van brusselse actualiteit - hallo brussel


Welkom op HALLO BRUSSEL, de pagina van de Week van de Brusselse Actualiteit.

Je vindt hier een aantal fijne lesopdrachten rond de Brusselse actualiteit. Met artikels in eenvoudig Nederlands, video's en luisteroefeningen. We geven er telkens een suggestie bij voor een opdracht, die je samen met je leerlingen kan bekijken. Het lesmateriaal bevindt zich telkens achter de rode knop waar je ook de vragen (en de antwoorden) terugvindt.

Deze pagina wordt in de loop van de week verder aangevuld met meer fijne lesopdrachten.

Veel plezier!

#1: Wat is BRUZZ?

Bekijk het filmpje over BRUZZ en vertel wat BRUZZ doet en welke mensen er werken:

#2: BRUZZ-magazine

Voor deze opdracht heb je het BRUZZ-magazine van 28 september nodig. Doorblader het magazine, lees een aantal artikels en beantwoord de vragen. 

#3: BRUZZKet

Voor deze opdracht moet je naar de website BRUZZKet.be surfen en een aantal fragmenten opzoeken en de vragen beantwoorden. 

#4: Beestig Brussel

‘Beestig Brussel’ is de naam van een nieuwe reeks bij BRUZZ. Bekijk de foto's in de reeks en beantwoord de vragen. Waar gaat deze reeks over en wat zie je op de foto's?  

#5: Big City

In de reportages van ‘Big City’  zoekt de journalist het antwoord op een vraag die onze lezers en kijkers hebben gesteld. Bekijk één aflevering en beantwoord de vragen over de inhoud van de video.

#6: BRUZZ tv

Bekijk de eerste minuten van het tv-journaal BRUZZ 24 en vertel ons meer over Remco Evenepoel?

De week van de Brusselse actualiteit is een project van BRUZZ en Ligo Brusselleer. Het project wil NT2-studenten ingangen geven om Brussel te leren kennen.

20220927 logobalk ligo bruzz hallo brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni