In 2009 sluiten 25 Brusselse postkantoren

© tvbrussel
22/12/2008
Volgend jaar verdwijnen in het Brussels Gewest 25 postkantoren. De Post wil tegen eind 2009 in Brussel 35 postkantoren overhouden. Tegelijkertijd wil de Post haar zogenaamde 'postpunten' bijna verdubbelen tot 85.

Een postpunt is een verkooppunt van de Post in bijvoorbeeld supermarkten, buurtwinkels, of gemeentehuizen waar men terechtkan voor eenvoudige postale verrichtingen, zoals postzegels kopen, aangetekende zendingen en pakjes afhalen of versturen. Voor meer uitgebreide postproducten zoals rekeningen en verzekeringen kan men niet in de postpunten terecht. Al het personeel van de postpunten is in principe tweetalig.

Met het verhogen van het aantal postpunten wil de Post haar diensten beter en makkelijker toegankelijk maken door betere openingsuren en aantrekkelijkere locaties.

Afgelopen week nog was er protest van buurtbewoners van de Hoogstraat omwille van de sluiting van het dertig jaar oude postkantoor in hartje Marollen. Volgens de bewoners van de wijk zijn de postpunten geen waardig alternatief. Ook in Neder-Over-Heembeek en Sint-Jans-Molenbeek uitten de inwoners hun ongenoegen over het verdwijnen van hun postkantoren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni