285,8 miljoen ritten met de MIVB in 2008

© FM Brussel
15/01/2009
Het aantal ritten bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB is in 2008 met 3 procent gestegen ten opzichte van 2007. Ook de inkomsten gingen het afgelopen jaar opnieuw de hoogte in met 6,6 procent.

In het totaal vervoerde de MIVB vorig jaar ruim 285 miljoen reizigers. Ruim 136 miljoen van hen reisden per metro, 75,5 miljoen namen de bus en 74,2 miljoen mensen reisden per tram.

2008 bracht heel wat veranderingen op het MIVB-net. De nieuwe elektronische vervoerskaart Mobib werd geïntroduceerd. Daarvan werden er al 250.000 afgeleverd. Heel wat haltes kregen ook nieuwe ticketautomaten waar de nieuwe Mobib-kaart opgeladen kan worden. Op de noord-zuidas zorgen de trams 3 en 4 sinds afgelopen zomer voor een snellere verbinding en eind dit jaar kreeg de MIVB-veiligheidsdienst nieuwe uniformen en meer bevoegdheden.

Ook in 2009 zal er het een en het ander veranderen bij de Brusselse vervoersmaatschappij. Zo kan iedereen vanaf februari een nachtbus nemen aan het gewone dagtarief, in plaats van het huidige nachttarief (3 euro). In de lente herstructureert de MIVB het metronet. De verkeerslichtenbeïnvloeding op de as van de Grote Ringlanen moet ervoor zorgen dat het tramverkeer sneller verloopt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni