4 op de 10 Brusselaars konden vorig jaar niet sparen

© PhotoNews
| Bancontact/Mister Cash.

Zowat 39 procent van de Belgische huishoudens geeft aan dat het in 2018 "zeer moeilijk" tot "onmogelijk" was om te sparen. Vooral in Brussel en Wallonië is de financiële marge van de inwoners zeer klein.

Voor de Vlaamse gaat het om 33 procent. Dat blijkt uit een grootschalige bevraging van consumentenorganisatie Test-Aankoop waarover de krant De Morgen bericht.

De Belg heeft spaarlast, zoveel is duidelijk, concludeert Test-Aankoop in haar consumentenbarometer. Het zijn vooral Brussel (40 procent) en Wallonië (49 procent) die de slinger voor België zo ver laten doorslaan, zegt woordvoerder Simon November van Test-Aankoop over de opvallend hoge cijfers. .

"Zeker in Henegouwen, Luxemburg en de hoofdstad zien we dat de financiële marge bij mensen heel erg in het gedrang komt." Al vindt hij de positie van Vlaanderen als 'beste leerling van de klas' niet meteen geruststellend.

"Draai of keer het zoals je wil: deze cijfers geven aan dat de koopkracht wel degelijk onder druk staat." Volgens November is een belastinghervorming noodzakelijk om mensen meer marge te geven voor duurzame keuzes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?