Mensen die hun woning op een energiezuinige manier willen bouwen of verbouwen, moesten afgelopen weekend op de beurs Passive House op Thurn & Taxis zijn. Allerlei energiedeskundigen legden er de bezoekers uit hoe een woning op comfortabele manier verwarmd kan worden voor maar 100 euro per jaar.

"Passieve huizen kunnen zodanig goed geïsoleerd zijn dat je op jaarbasis met 100 euro voor een gemiddelde woning of appartement toekomt om de verwarmingsfactuur te betalen," vertelt Christophe Marrecau van Passive House.

In Brussel is de interesse voor en het gebruik van dergelijke passieve huizen aan een fikse opmars toe, zegt energiedeskundige Geert De Bruyn. "Door de nieuwe subsidie voor passieve huizen en voor lage energiehuizen, wordt het als Brusselaar zeer interessant om zo'n woning te realiseren." Het Brussels Gewest geeft premies van 100 euro per vierkante meter van de woning die je energiezuinig maakt.

De beurs trok de afgelopen dagen zo'n vierduizend geïnteresseerden. Dat zijn er heel wat minder dan de 300.000 mensen die doorgaans naar de bouwbeurs Batibouw afzakken. Marrecau: "We organiseren op dit moment nog een apart evenement, omdat we merken dat er op de markt nog een grote vraag is naar energiezuinige en passieve woningen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni