| Protestactie enkele maanden geleden aan Delhaize Flagey.

Achttien van de 22 Brusselse Delhaizesupermarkten hebben overnemer

HUB
© BRUZZ
11/12/2023

Voor de Brusselse Delhaizewinkels Karreveld, Dikke Beuk en Leopold III is een overnemer gevonden. Ze zullen de komende weken omgevormd worden tot zelfstandige supermarkten. Dat heeft de directie van Delhaize maandagochtend tijdens de ondernemingsraad meegedeeld.

Met Karreveld (Molenbeek), Dikke Beuk (Jette) en Leopold III (Evere) zijn nu achttien van de 22 Brusselse Delhaize-supermarkten overgenomen die nog in eigen beheer waren. Acht daarvan zijn intussen effectief heropend door de nieuwe uitbater.

Begin maart kondigde de directie van Delhaize aan alle 128 supermarkten in België die in eigen beheer waren af te zullen stoten. Ze zouden in franchise uitgebaat worden door zelfstandigen.

Sociale onrust

Op de bekendmaking volgde een maandenlange periode van stakingen en sociale onrust, maar de directie zette haar plan door. In de zomer kondigde Delhaize de eerste overnames aan, waaronder die van Flagey.

De afgelopen maanden kwamen er telkens nieuwe namen bij. Maandagochtend kwam de mededeling dat er opnieuw voor zeventien winkels in België een overnemer is gevonden. In heel het land zijn nu 89 van de 128 supermarkten overgenomen.

In Brussel hebben alleen de winkels Veeweyde in Anderlecht, Prins van Luik (Molenbeek), Debroux (Oudergem) en Oorlogskruisen (Heembeek) nog geen nieuwe uitbater.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni