Actiris nog een jaar zonder algemeen directeur

© FM Brussel
29/04/2010
De Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris zit al acht maanden zonder directeur. Wellicht moet de dienst zelfs nog eens een jaar wachten op een nieuwe topman. De Brusselse regering wacht nog steeds op een nota om de rekruteringsprocedure op te starten.

Die nota bevat elementen van een herstructurering bij Actiris en zou pas tegen eind mei af zijn. Dat schrijft La Dernière Heure donderdag. Vanaf dan pas kan de Brusselse regering de selectieprocedure voor een nieuwe directeur opstarten.

Eddy Courthéoux, de vorige directeur (van PS-signatuur), ging in september vorig jaar met pensioen. Hij bleef toen al zes maanden langer aan, om de periode van de regionale verkiezingen te overbruggen.

Minister van Werk Benoît Cerexhe (CDH) hoopte om voor eind 2009 de rekruteringsprocedure op te starten.

Volgens Brussels parlementslid Vincent De Wolf (MR) werd die procedure gelanceerd in september, maar was het noodzakelijk om de nota te herzien. Er stonden nog andere directievacatures open, en die moesten aan de nota toegevoegd worden.

De nota ligt dus ten vroegste eind mei op tafel. Vanaf dan kan Charles Picqué (PS) de selectieprocedure opstarten, en die kan maanden duren.

Ondertussen doen geruchten de ronde dat zowel CDH als PS hun eigen kandidaat willen opleggen.

Voorlopig staat een waarnemend directeur aan het hoofd van Actiris.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni