Autosalon 2018

Al vijftig merken tekenen present voor autosalon van Brussel

© Belga
09/11/2021

Al vijftig auto- en lichte bedrijfsvoertuigenmerken hebben hun aanwezigheid toegezegd voor de 99ste editie van het autosalon van Brussel, die plaatsvindt van 15 tot 23 januari. Het gaat om een stijging van 28 procent ten opzichte van de vorige editie in januari 2020, zo meldt organisator Febiac dinsdag.

In september was er nog twijfel over of het evenement zou doorgaan, nadat D'Ieteren, de invoerder van de merken van het Volkswagen-concern, had laten weten af te haken.

"Van bij het begin van de voorbereidingen voor deze editie van de Brussels Motor Show hebben we als voorwaarde gesteld dat het merendeel van de merken van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen die op de Belgische markt actief zijn, vertegenwoordigd moest zijn," zegt Andreas Cremer, afgevaardigd bestuurder van Febiac. "Vandaag kunnen we met trots zeggen dat onze editie 2022 van de Brussels Motor Show exposanten zal samenbrengen die samen goed zijn voor bijna 70 procent van het jaarlijkse marktaandeel van de automobielsector in België."

Febiac is ook verheugd nieuwe exposanten te verwelkomen die nooit eerder op het autosalon te zien waren. De evolutie van technologische ontwikkelingen in de sector maakt immers dat er veel nieuwe modellen, nieuwe technologieën en nieuwe spelers op de markt gekomen zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni