Aldi investeert 40 miljoen in Brusselse winkels

© ALDI
| De nieuwe ALDI in Oudergem gaat op in de wijk

De hard discounter Aldi investeert ruim 40 miljoen euro in de verbouwing van zijn winkels in het Brussels Gewest. De bouwprojecten zullen niet enkel voor 42 extra jobs zorgen, maar ook voor 69 extra woningen. “Onze winkels gaan volledig op in de wijk.”

Nadat de winkelketen de voorbije jaren bijna 30 miljoen investeerde in de vernieuwing van haar Brusselse winkels, schakelt Aldi de komende jaren nog een versnelling hoger. Tot 2020 investeert de keten nog eens 40 miljoen euro in negen Brusselse projecten.

Zo staan er projecten op til in Ukkel en Vorst, waar nieuwe winkels zullen worden aangebouwd. In Anderlecht en Elsene zullen bestaande filialen uitgebreid worden. Ook voor Laken, Schaarbeek en Koekelberg liggen er plannen klaar.

Voor de winkel in Oudergem, die al op woensdag opengaat, deed Aldi beroep op dezelfde architect die de rest van de wijk ontwierp. Boven en naast de winkelruimte bevinden zich 51 appartementen. “Onze nieuwe winkels in Ukkel en Oudergem zijn voorbeelden van hoe Aldi samen met Brussel bouwt,” zegt Nils Van Dyck, manager Immobiliën en Expansie bij Aldi. “Onze twintig filialen in Brussel zijn aangepast aan de wijk waarin ze liggen.”

Ook buiten Brussel investeert Aldi in zijn winkelpark. Jaarlijks worden ongeveer 40 winkels verbouwd of uitgebreid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?