© ALDI | De vernieuwde en uitgebreide ALDI in Koekelberg.

Aldi van Koekelberg heeft voortaan groendak

AV
© BRUZZ
11/05/2022

Een gloednieuwe Aldi heeft de deuren geopend aan de Gentsesteenweg in Koekelberg. Vanaf vandaag kunnen de klanten er terecht in een volledig hernieuwde, uitgebreide en duurzamere winkel. De focus ligt vooral op verse producten.

In oktober vorig jaar startten de werken aan de winkel en nu, zeven maanden later, kunnen klanten er opnieuw hun boodschappen doen. De Aldi-keten is al geruime tijd aanwezig in de gemeente Koekelberg en met het nieuwe filiaal kunnen ze de klanten een aangenamere shopervaring geven.

“De nieuwe winkel heeft een verkoopoppervlakte van ongeveer 1.100 m². Dat is een forse uitbreiding ten opzichte van de vorige winkel, die had een oppervlakte van zo’n 900 m²,” zegt Darmar Bernaers, Manager Expansie bij Aldi. Die uitbreiding is ook goed nieuws voor het personeelsteam, er worden drie extra mensen aangeworven.

img_2826.jpeg
© ALDI | Een welkomstbord in de nieuwe ALDI-winkel in Koekelberg.

Verse producten, duurzaamheid en groen staan centraal

Bij de bouw van het nieuwe filiaal is er de nodige aandacht besteed aan de duurzaamheid van het gebouw. De verlichting bestaat volledig uit ledverlichting, er is een warmterecuperatiesysteem en er wordt gekoeld met een duurzamere CO2-koeling.

Daarnaast laat Aldi ook weten dat er aan het nodige groen en de milieuvriendelijkheid is gedacht. Het dak telt meer dan 260 zonnepanelen, die voldoende elektriciteit opwekken voor het stroomverbruik van 26 gezinnen. Verder is er een groendak geïnstalleerd en is ervoor plantbekleding gezorgd aan de muren. De milieubewuste lijn is ook doorgetrokken naar de parking. Er staan twee laadpalen voor wie elektrisch rijdt en er is voortaan een overdekte fietsenstalling, goed voor 17 plaatsen.

Door de nieuwe inrichting kan de versafdeling een vooraanstaande positie innemen, zegt de keten. De klant zou op die manier een beter overzicht krijgen over het vers-assortiment. Naast groenten en fruit wil de Duitse discountketen meer inzetten op kant-en-klare slaatjes, sapjes en andere gerechten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie