Audi A3 rolt voortaan van de band in Vorst

© FM Brussel
30/05/2007
Audi Brussel is vandaag officieel van start gegaan met de productie van de Audi A3. Daarmee is ook de omvorming van de Volkswagenfabriek naar een Audi-vestiging officieel. Naar aanleiding van de opstart vindt er vandaag een grote plechtigheid in Vorst plaats.

Premier Guy Verhofstadt (Open VLD) hoopt dat de Audifabriek in de toekomst heel wat meer mensen tewerk zal kunnen stellen dan nu het geval is. De toekomst van de fabriek in Vorst zal afhangen van het succes van de Audi A1.

"Enkele maanden geleden was beslist om de hele fabriek te sluiten. Het kwam er toen op aan om een nieuwe toekomst aan de fabriek te geven. Dat is gelukt door Audi te ervan te overtuigen om naar Brussel te komen. Ik hoop dat de A1 een succes wordt, maar dat is vanaf 2009. Dan kan de fabriek terug tot volle ontplooiing komen," zei Verhofstadt op het feest bij Audi.

De autofabrikant in Vorst zal dit jaar nog veertienduizend exemplaren van de Audi A3 produceren. Volgens Pascal Van Cauwenberghe van het ACV zal het personeel toch nog even nodig hebben om zich aan te passen aan de veranderingen in het bedrijf. "Dit zijn toch momenten waarop je even stil blijft staan. Zo is het nog even wennen aan het embleem van Audi. En het zal nog meer wennen worden want Audi is toch iets anders dan Volkswagen."

De plechtigheid ter gelegenheid van de opstart van de Audi A3 kan rekenen op de komst van Volkswagentopmannen Ferdinand Piëch en Martin Winterkom. Ook premier Guy Verhofstadt was op de feestelijkheden aanwezig.

Niet iedereen bij Audi Brussel is vandaag echter in feeststemming. Een deel van de werknemers neemt het immers niet dat het bedrijf geld uitgeeft aan de feestelijkheden terwijl zij twintig procent loon moeten inleveren. Ook Brussels minister-president Charles Picqué (PS) heeft last met de vrolijke sfeer bij Audi. Brussels minister-president Charles Picqué (PS) heeft wat last met de feestelijkheden. "Ik denk aan al de werknemers die hun job hebben verloren. Ik denk dat het feest wat misplaatst was. Dit is geen feest voor mij."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni