Audi Brussel dicht tijdens krokusvakantie

Autofabrikant Audi Brussel sluit eind februari gedurende één week de deuren. Ook wordt er volgende maand maar vier dagen per week gewerkt, een gevolg van de teruglopende autoverkoop in Europa.

Audi Brussel gaat tijdens de krokusvakantie een week dicht, zo melden de kranten van De Persgroep vandaag. De 2.200 werknemers in Vorst werken de hele maand februari bovendien volgens een regime van vier werkdagen en blijven elke vrijdag thuis.

De werktijdverkorting is een rechtstreeks gevolg van de dalende autoverkoop in heel Europa. Ook de grootste fabriek van Audi, die in het Beierse Ingolstadt, gaat eind februari een week dicht. Hedwyn Declercq van de socialistische vakbond is niet verrast over de maatregelen: "We hadden ons daar ook aan verwacht. Als we zien wat er bij de concurrerende autobedrijven gebeurt, dan hebben wij het nog lang uitgehouden. We zullen nu van maand tot maand bekijken hoe het met de verkoopt loopt, in plaats van voor een heel jaar."

Audi A1
Zaterdag worden ook de machines herstart nadat de fabriek een maand lang dicht was voor de aanpassing van de productielijn. Dat was nodig om binnenkort de nieuwe Audi A1 te kunnen produceren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?