Audi-topman belooft opvolger voor e-tron: 'Brussel zal auto's blijven produceren'

© BRUZZ
| De Audi E-tron, getest door BRUZZ.

De fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst, die momenteel de volledig elektrische Audi e-tron bouwt, zal een opvolger voor dat model toegewezen krijgen. Dat heeft de CEO van Audi, Markus Duesmann, vrijdag gezegd in een interview met Business Insider. Welk model de e-tron in de Brusselse fabriek zal opvolgen, is nog niet beslist. Een dergelijke toezegging is goed nieuws voor Brussel en biedt de fabriek weer zekerheid voor de komende jaren.

"De e-tron heeft zowat een derde van zijn looptijd achter zich, en in een volgende planningsronde zullen we vastleggen welke auto het model zal opvolgen", aldus Duesmann. "Maar een opvolger komt er." Op de uitdrukkelijke vraag of de fabriek in Brussel een toekomst heeft, antwoordt de CEO in Business Insider: "vanzelfsprekend". "Brussel zal auto's blijven produceren", klinkt het stellig.

De topman geeft voorts ook mee dat Audi stevig inzet op elektrische wagens, en dat de autobouwer verwacht dat tegen 2030 tot 60 procent van alle nieuwe Audi's die in Europa verkocht worden, volelektrisch zullen zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?