Band bij Audi Brussels in Vorst donderdag en vrijdag stil door chiptekorten

© PhotoNews
| De auto-industrie kampt wereldwijd met chiptekorten.

Ook de Brusselse fabriek van de Duitse luxewagenbouwer Audi in Vorst ondervindt opnieuw hinder door de wereldwijde chiptekorten. De band ligt er vandaag en morgen stil. Dat is vernomen van Peter D'Hoore, de woordvoerder van de fabriek. In de Gentse fabriek van autobouwer Volvo ligt de productie volgende week de hele week stil door de chiptekorten.

Audi Brussels gaat ervan uit dat het aanbod aan chips de komende maanden gespannen blijft en dat verdere productieaanpassingen dus niet uitgesloten kunnen worden. "Maar het lijkt erop dat het dieptepunt van de crisis bereikt is," zegt D'Hoore. "We verwachten verbetering in de tweede helft van het jaar."

Wereldwijd haperen de leveringen van computerchips al een hele tijd. Verschillende autobouwers moesten daardoor hun productie tijdelijk stilleggen. In de Gentse Volvo Car-fabriek gebeurt dat vanaf maandag voor het eerst een hele week lang. De overgrote meerderheid van de 6.500 werknemers van Volvo Car Gent wordt vijf dagen economisch werkloos door overmacht.

Volvo Trucks Gent ondervindt momenteel geen leveringsproblemen van semiconductoren, meldt een woordvoerder van de Gentse vrachtwagenbouwer. De productielijn in de fabriek in Gent lag in februari een week stil door de gebrekkige levering van computerchips. Volvo Group stelde in april dat het dit jaar nog meer problemen verwacht vanwege de chiptekorten en sloot verdere verstoringen niet uit.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?