Black komt niet uit in Franse bioscopen

"Black", de film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, zal niet te zien zijn in de Franse zalen, omdat de filmkeuringscommissie de film verboden heeft voor jongeren onder de 16 jaar en "Franse bioscoopexploitant er huiverachtig tegenover staan". Dat heeft de Franse distributeur Paname Distribution donderdag gemeld.

 De film zal er wel digitaal beschikbaar gesteld worden, maar daarvoor is nog geen datum vastgelegd.

"Omdat de filmkeuringscommissie de film verboden heeft voor jongeren onder de 16 jaar en omdat de Franse exploitanten van bioscopen zich weigerachtig opstellen tegen de film wegens de huidige actuele context, annuleren wij het uitbrengen van de film in de zalen", zegt Paname Distribution in een mededeling.

Black is het verhaal van een 15-jarig meisje dat verliefd wordt op een jongen van een rivaliserende Brusselse bende. Beiden worden brutaal gedwongen te kiezen tussen loyaliteit en liefde. De film viel onder meer al in de prijzen op de filmfestivals van Toronto en Gent.

De film draait wel al sinds midden januari in de Nederlandse bioscopen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The show must go on, but not this week
  • Le coronavirus paralyse Bruxelles
  • Cultuurhuizen sluiten tijdelijk de deuren
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement