Blokker wordt discounter Mega World

© Google Streetview

De winkels van Blokker worden verkocht aan een ander Nederlands bedrijf dat de winkels wil voortzetten onder de naam Mega World. Dat heeft de directie van de Nederlandse winkelketen dinsdag bekendgemaakt tijdens een bijzondere ondernemingsraad. De vier winkels in Ukkel, Sint-Lambrechts-Woluwe, Jette en Etterbeek blijven open.

Eigenaar Mirage Retail Group verkoopt de 123 winkels aan Dutch Retail Groep van ondernemer Dirk Bron. Die wil alle winkels voortzetten als discounters onder het merk Mega World. "Ik zie goede kansen voor de discountketen in de Belgische markt en verheug mij op de samenwerking met het team van Blokker België. Alle winkels blijven open en ik heb er vertrouwen in dat de nieuwe formule zich kan ontwikkelen tot een gezond en winstgevend bedrijf", aldus Bron.

De nieuwe keten Mega World wordt een discountketen met merkproducten. Vanaf mei zal de naam Blokker uit het straatbeeld verdwijnen in België. Alle 670 werknemers van Blokker België worden overgenomen en behouden hun loon- en arbeidsvoorwaarden, werd aan de vakbonden meegedeeld. Volgens ACLVB-secretaris Eric Vuchelen is er de garantie gegeven dat daar in de komende twaalf maanden niets aan verandert.

Het ging niet goed met de Belgische Blokker-winkels. Op een vorige ondernemingsraad van Blokker België hadden de vakbonden te horen gekregen dat slechts acht van de 123 winkels winstgevend zijn. Topman Michiel Witteveen had in december al laten verstaan dat België een probleem was voor Blokker. "Ongewijzigd verder gaan was door de opgelopen verliezen niet mogelijk en ingrijpende maatregelen waren onvermijdelijk", zegt Witteveen dinsdag in het persbericht over de verkoop.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?