Bloomberg: 'BBC trekt naar Nederland en niet naar Brussel'

© PhotoNews
| Brexit of geen Brexit?

De Britse publieke omroep BBC zet zijn noodplan voor de brexit in werking en verhuist een deel van zijn commerciële tak naar Nederland. Dat zeggen bronnen rond de organisatie aan financieel persbureau Bloomberg.

BBC Studios heeft de uitzendlicenties voor enkele BBC-kanalen in de Europese Unie in handen. Als de BBC niets zou doen, zouden die kanalen bij een no-dealbrexit binnen de Europese Unie niet meer te zien zijn.

Begin dit jaar bleek Brussel ook een optie te zijn voor de Britse zender. Daarover had premier Charles Michel zelfs een gesprek met de topman van BBC. Een woordvoerder van de BBC bevestigt niet dat de omroep een deel van het bedrijf naar Nederland verhuist. Wel treft de BBC volgens hem "de noodzakelijke voorbereidingen" om zijn kanalen in de Europese Unie in de lucht te houden.

Om uit te mogen zenden in de EU moeten omroepen hun hoofdkantoor of een aanzienlijk deel van hun personeel in een van de lidstaten hebben, of vanuit een van die landen de zender naar de satelliet sturen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?