De Blue Tower langs de Louizalaan staat opnieuw te koop. Het is meteen de eerste kantoortoren die op de Brusselse markt komt sinds het begin van de vastgoedcrisis. Waarnemers verwachten een beduidend lagere prijs dan de 105 miljoen euro die in 2007 werd betaald.

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley kocht de 88 meter hoge toren in 2007. De 105 miljoen die toen werden betaald was één van de hoogste prijzen voor kantoortorens in Brussel, meldt De Tijd dinsdag.

Vandaag verwachten vastgoedexperts een lagere opbrengst voor het gebouw. Wellicht levert de verkoop hooguit 85 à 90 miljoen euro op. Dat een oudere kantoortoren te koop wordt aangeboden is ongewoon op de Brusselse markt. Het zijn doorgaans gloednieuwe en energie-efficiënte torens op toplocaties die van eigenaar veranderen.

De Blue Tower is vandaag voor 95 procent verhuurd, aan bedrijven als BNP Paribas Real Estate (dat meteen de verkoop voor zijn rekening neemt), LVMH en Bain & Partners. Het gebouw uit 1976 blinkt nochtans niet uit door energie-efficëntie of het royale parkeeraanbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni