Brussel lanceert nieuwe groepsaankoop van groene stroom en aardgas

© Belga
15/01/2018
Updated: 15/01/2018 15.33u

De Stad Brussel heeft in samenwerking met het coöperatieve energieplatform Wikipower maandag een nieuwe groepsaankoop voor aardgas en 100 procent groene stroom gelanceerd. Inwoners uit het hele gewest kunnen meedoen. De besparingen op de energierekeningen van de verbruikers wordt gemiddeld op zo'n 225 euro geschat.

Hoewel het de Stad Brussel is die de oproep voor de groepsaankoop lanceert zijn alle Brusselse gezinnen en zelfstandigen uit het Brussels gewest welkom om zich in te schrijven. Het doel is dan ook zo veel mogelijk verbruikers te verzamelen om een zo groot mogelijke korting op de energieprijzen te onderhandelen.

Via de groepsaankoop wil de Stad Brussel de koopkracht van de Brusselaar verbeteren, de verbruikers voorlichten over de geliberaliseerde energiemarkt en ze sensibiliseren over energiebesparingen. Naar aanleiding van de groepsaankoop worden er ook zes informatiesessies in buurthuizen georganiseerd.

"De organisatie van een groepsaankoop is een manier om de vaak verwarde verbruikers te helpen in een complexe energiemarkt met een groot aantal verschillende formules", vertelt Brussels schepen van Milieu en Energie Khalid Zian (PS).

De groepsaankoop zal in goede banen geleid worden door Wikipower. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag inschrijven op energie.brussel.be. Aan de inschrijving hangt geen verplichting vast. De verbruikers kunnen na de onderhandelingen de opties bekijken en beslissen of ze van energieleverancier veranderen.

Wikipower hoopt zo'n 2.000 verbruikers te doen omschakelen naar een competitievere formule. Bij de eerste groepsaankoop van de Stad Brussel in 2014 waren er 1.017 gezinnen die ingingen op het onderhandelde aanbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , Wikipower , aardgas , Energie , groene stroom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni