Brussel-Stad deelt beschermingsmateriaal uit aan handelaars

© Ivan Put
| Lokale handel in de Dansaertstraat.

De stad Brussel gaat de kleine, lokale handelszaken uitrusten met een 'restart pack'. Daarin zit beschermend materiaal, zoals mondmaskers en handgels, maar ook affiches en stickers om de klanten op de sociale afstand te wijzen.

Vanaf maandag mogen ook de niet-essentiële winkels weer open. Brussel-Stad leidt die heropstart in goede banen met een plan. Zo komen er circulatieplannen in de Nieuwstraat en de shoppingcentra.

Handige contactlijst

Lokale handelaars die mogelijk een tekort aan beschermingsmateriaal hebben, worden uitgerust met een 'restart pack'. Daarin zitten mondmaskers, handgels, affiches en materiaal, zoals stickers die ervoor moet zorgen dat de sociale afstand wordt behouden, en een handige contactlijst voor toekomstige noden.

Handelaars met minder dan tien werknemers kunnen deze uitrusting vanaf vrijdag 8 mei verkrijgen, maar om organisatorische en veiligheidsredenen moeten ze zich daarvoor wel eerst inschrijven.

Webinar voor handelaars

"Het aanbieden van deze starter packs is het minste wat we kunnen doen om onze lokale handelaars te helpen bij de heropening op 11 mei. Ze voelen deze crisis al twee maanden en daarom is het een noodzaak om hen te ondersteunen", vindt schepen Fabian Maingain (Défi).

Op vrijdag 8 mei zal er voor de handelaars ook een webinar georganiseerd worden waarin viroloog Jean-Christophe Goffard van het Erasmusziekenhuis uitlegt hoe de winkels op een veilige manier open kunnen gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?