Brussels Airlines wil af van Sukhoi Superjets

Brussels Airlines kantoorgebouw hoofdzetel Brussels Airlines kantoorgebouw hoofdzetel
© Brussels Airlines
| De hoofdzetel van Brussels Airlines
© Brussels Airlines
| De hoofdzetel van Brussels Airlines

Het lijkt er sterk op dat de Sukhoi Superjets, Russische vliegtuigen die Brussels Airlines sinds maart 2017 gebruikt, snel weer uit de vloot zullen verdwijnen. "We zijn aan het evalueren hoe we de Sukhoi-operaties zo snel mogelijk kunnen afbouwen," zegt Christina Foerster, de CEO van Brussels Airlines.

De Sukhoi-vliegtuigen zijn eigendom van het Ierse CityJet. Er worden er vier door CityJet ingezet voor regionale vluchten van Brussels Airlines, naar bestemmingen als Stockholm, Billund en Nantes. De luchtvaartmaatschappij moet echter regelmatig Sukhoi-vluchten schrappen omdat de vliegtuigen onbeschikbaar zijn.

'Goede toestellen, maar'

"Het zijn goede toestellen en het aantal technische problemen ligt niet hoger dan bij andere vliegtuigen," benadrukt men bij Brussels Airlines. "Maar het is een nieuw toesteltype en er is nog maar weinig ervaring mee. Als er een probleem opduikt, worden ze daarom sneller aan de grond gehouden tot er een oplossing is gevonden."

CityJet

"Het is duidelijk dat we niet tevreden zijn over de inzetbaarheid van de toestellen," zegt Christina Foerster. Zij draaide de Sukhoi-operaties overigens al op een lager pitje: Brussels Airlines gebruikt nu nog vier dergelijke toestellen, waar het er eerder zes waren.

Het contract met CityJet loopt in maart volgend jaar af. Brussels Airlines is nu al aan het bekijken hoe het de Sukhoi's zal vervangen. Dat kan met andere vliegtuigen van CityJet, met een andere partner, of met eigen vliegtuigen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?