Brussels Airport kent recordkwartaal met 7,5 miljoen passagiers

© Jef Van de Veire - BRUZZJef Van de Veire - BRUZZ

De luchthaven van Zaventem heeft het voorbije kwartaal 7,5 miljoen passagiers verwelkomd. Het gaat om het beste kwartaal uit de geschiedenis van Brussels Airport, zo meldt de luchthaven vrijdag. Ten opzichte van het vorige kwartaalrecord, dat dateert van dezelfde maanden in 2015, is er een stijging met 3,1 procent.

In de voorbije maand september ontving de luchthaven 2,4 miljoen passagiers, een toename met 6,1 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Het vrachtvervoer kende in september een lichte daling van 1,1 procent in vergelijking met dezelfde maand van het jaar voordien.

Het aantal transferpassagiers bleef in september gelijk, het aantal lokaal opstappende reizigers nam met 6,8 procent toe. De luchthaven verklaart dat door de groei die de voorbije maand plaatsvond bij de vakantievluchten. Vooral de bestemmingen Turkije, Egypte en Tunesië waren, net zoals in de maand augustus, duidelijk terug meer in trek dan voorheen. Anderzijds waren de groeicijfers ook te danken aan de langeafstandsvlucht naar Mumbai van Brussels Airlines en de terugkeer van de verbinding met Atlanta van Delta Air Lines.

Bij de lagekostenmaatschappijen was er de voorbije maand geen groei. Net zoals in de maand augustus werd de terugval bij easyJet en Vueling wel gecompenseerd door groei bij WOW Air en Ryanair.

Het volvrachtsegment betref kende de afgelopen maand een terugval van bijna 17 procent ten opzichte van september 2016, grotendeels te wijten aan het vertrek van enkele luchtvaartmaatschappijen door de strengere Brusselse geluidsnormen.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook