Brussels Airport ontving 825.000 passagiers in februari

© Belga
09/03/2022

Brussels Airport heeft in februari 824.812 passagiers over de vloer gekregen. Daarmee blijft de luchthaven schommelen rond de helft van het aantal passagiers in vergelijking met 2019, voor corona. Dat heeft Brussels Airport woensdag gemeld.

Hoewel februari drie dagen korter is dan januari, was het in absolute cijfers beter dan de eerste maand van het jaar (800.000 passagiers). Er waren in februari voorts meer vertrekkende dan aankomende passagiers. Dat komt omdat de start van de krokusvakantie in februari viel. De populairste bestemmingen waren Madrid, Barcelona, Lissabon, Genève en Istanboel.

Het vrachtvervoer vertoonde voor het eerst in lange tijd een daling op jaarbasis. Er werd in februari bijna 60.000 ton cargo behandeld, 2 procent minder dan in februari 2021. Er werden 8 procent minder vrachtvluchten uitgevoerd.

Brussels Airport wijst onder andere op "tijdelijke capaciteitsbeperkingen" bij sommige transporteurs en een daling van het vrachtvervoer als gevolg van het Chinese Nieuwjaar. Tegenover februari 2019 was er wel nog sterke groei.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni