Brussels stadhuis wordt museum

Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret
© PhotoNews
| Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret.
© PhotoNews
| Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret.

Het Brusselse stadhuis, waaruit de burgemeester en de schepenen binnenkort vertrekken, zal vanaf het voorjaar een toekomst krijgen als museum. Dat heeft burgemeester Philippe Close (PS) gezegd in de marge van de begrotingsvoorstelling.

De burgemeester en de schepen, en ook de gemeenteraad, verhuizen vanaf januari naar BruCity, het gloednieuwe administratief centrum van de stad Brussel op de locatie van de vroegere Parking 58.

Het sinds 1936 geklasseerde stadhuis kan momenteel alleen op woensdag en zondag bezocht worden, op afspraak en met een gids. De bezoekmogelijkheden zullen vanaf het voorjaar uitgebreid worden, aldus Close, maar een en ander moet nog uitgewerkt worden.

Het stadhuis van Brussel op de Grote Markt werd in de vijftiende eeuw gebouwd in de stijl van de Brabantse gotiek, in de achttiende eeuw kwamen er aan de achterkant drie classistische vleugels bij.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?