Brussels vastgoedbedrijf zet voet aan grond in Vlaanderen

© Belgaimage
| Een immokantoor etaleert haar aanbod aan huurwoningen en -appartementen.

We Invest, een vastgoedbedrijf met kantoren in Brussel en Wallonië, breidt uit naar Vlaanderen. Het heeft de ambitie om er op twee jaar tijd via franchise een 25-tal kantoren te starten. Dat doet We Invest met financiële steun van het Gewest.

We Invest heeft al een netwerk van twaalf vastgoedkantoren en telt een honderdtal werknemers. Deze maand nog begint een eerste Vlaams kantoor in Antwerpen, zo meldt het bedrijf. De expansie is mogelijk dankzij 4,5 miljoen euro aan kapitaal die het bedrijf bij verschillende investeerders heeft opgehaald.

Onder die investeerders zijn Finance&invest.brussels, de investeringsmaatschappij van het Brussels gewest, en Sambrinvest, een Waals publiek-privaat investeringsfonds. Naast de institutionele investeerders pompen ook privé-investeerders geld in het bedrijf.

We Invest zegt het verschil te maken met technologie en marktdata, waarmee aangesloten makelaars efficiënter zouden kunnen werken. "Een We Invest-kantoor kan in 2 à 3 jaar tijd realiseren wat andere vastgoedkantoren bereiken op 5 à 10 jaar", zegt CEO Raphaël Mathieu.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?