Brusselse boerderij Nos Pilifs levert kerstbomen met Uber

© Kate Ter Haar

Tegenwoordig kan je zowat alles thuis laten leveren, deze maand geldt in Brussel hetzelfde voor je kerstboom. Stadsboerderij Nos Pilifs en het Amerikaanse giga-vervoersplatform Uber en slaan daarvoor de handen in elkaar. “Zo kunnen we ons netwerk van klanten en sympathisanten vergroten.”

Last-minute nog een kerstboom nodig en geen auto nodig om hem te halen? Ferme Nos Pilifs in Neder-Over-Heembeek schiet u te hulp en maakt daarbij dankbaar gebruik van het Uber-platform. Op woensdag 13 december tussen 12 en 20 uur verschijnt in de gelijknamige smartphone-app de optie UberTREES.

Daarmee kan je voor 65 euro bij Nos Pilifs een van de meer dan honderd Nordmann-sparren bestellen van tussen de 175 en 200 cm, met houten standaard. Die wordt dan binnen de mate van het mogelijke geleverd in hetzelfde tijdskader op de gekozen leverplaats.

Het is al de tweede keer dat de twee bedrijven deze verrassende samenwerking aangaan. “Bij Nos Pilifs focussen we sterk op het betrekken van mensen met een handicap in ons werk en de verkoop van kerstbomen draagt daaraan bij,” zegt Benoît Ceysens van Nos Pilifs. “Met deze ‘kerstboomleverdienst’ kunnen we ons netwerk van klanten en sympathisanten vergroten.”

Voor Uber is het dan weer een kans om zich te profileren als ‘lokale speler’. “Enerzijds zijn we inderdaad een grote Amerikaanse firma, maar we willen graag lokaal verweven zijn in Brussel,” besluit Joost Verdiesen van Uber België. Het bedrijf blijft omstreden in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?