Brusselse dadels bekroond met prestigieuze prijs

© TalkingBirds
| Krimo en Slym Azzouza

De Brusselse dadelproducent Biotamra heeft in Londen verschillende sterren gewonnen tijdens de Great Taste Awards, een van de meest prestigieuze, culinaire onderscheidingen ter wereld. "Overheerlijk en goddelijk", zo omschreven de juryleden een van de dadelproducten. “We hopen dat zo nog meer klanten van onze heerlijke dadelproducten kunnen genieten.”

Krimo en Slym Azzouza zijn twee broers die in 1995 vanuit Algerije naar België zijn gevlucht. Slym belandde in Gent, Krimo in Brussel, waar hij als productmanager voor Worldline werkt. Tien jaar geleden besloten de broers om dadels te kweken.

“Onze vader was afkomstig uit een oase in de Algerijnse Sahara, waar hij de laatste dadelkweker van het dorp was”, vertelt Krimo aan BRUZZ. “Nadat onze vader overleden was, besloten we om de dadelkweek verder te zetten.” Het duo doet dat naast hun dagelijkse jobs. “Elke vakantie trekken we naar Algerije om er met de dadels te werken. Dat is voor ons terugkeren naar de natuur, want eigenlijk zijn we geen stadsmensen”, lacht Krimo.

'Goddelijke balsamicocrème'

De dadels worden naar België verstuurd en hier worden ze dan verwerkt. Met hun bedrijf Biotamra verwerken de broers de dadels tot allerlei producten, waaronder balsamicocrème. Dat product viel in de prijzen tijdens de Great Taste Awards, een van de meest prestigieuze, culinaire prijzen ter wereld. De balsamicocrème kreeg drie sterren, de hoogste onderscheiding. De smaak van de crème werd door de jury omschreven als “overheerlijk”, de geur “goddelijk”.

Voor deze editie van de Great Taste Awards werden 12.772 culinaire producten ingestuurd. Slechts 208 producten werden bekroond met drie sterren. Naast hun balsamicocrème kregen ook de dadelstroop en de balsamicoazijn van de gebroeders Azzouza sterren.

“Dit is een mooie beloning”, reageert Krimo tevreden. Hij hoopt dat zijn biodadelproducten nu meer bekendheid zullen genieten en dat grotere retailers hun producten ook zullen aanbieden. “We hopen dat zo nog meer klanten van onze heerlijke dadelproducten kunnen genieten.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?