Brusselse hotels nog nooit zo vol

08-hygge-hotel-brussels-19.jpg
© Everland
| Wie tijdens het dancefestival Tomorrowland een hotelkamer wil boeken in Brussel, is er best zo snel mogelijk bij. Maar liefst negen op tien kamers is dan bezet.
© Everland
| Wie tijdens het dancefestival Tomorrowland een hotelkamer wil boeken in Brussel, is er best zo snel mogelijk bij. Maar liefst negen op tien kamers is dan bezet.

In juli bereikten de Brusselse hotels een bezettingsgraad van 77 procent, een record voor de zomerperiode. Onder meer een NAVO-top en het dancefestival Tomorrowland lokten bezoekers naar de hoofdstad.

De Brusselse hotels breken zo het vorige record van 73 procent bezettingsgraad, dat dateert uit 2015. Onder meer door de aanslagen van 2016 zakten een tijdlang minder bezoekers af naar onze hoofdstad. Twee jaar later lijkt het tij echter definitief te keren, zo blijkt uit cijfers van de Brussels Hotel Association en Visit.Brussels.

Een bezettingsgraad van 77 procent vertaalt zich naar net geen 750.000 overnachtingen.

'Brussel heeft weer goed imago'

Rodolphe Van Weyenbergh van de Brussels Hotel Association verduidelijkt dat het enkel gaat om een record voor de maand juli. Buiten de zomervakantie, wanneer er meer zakentoeristen naar Brussel afzakken, ligt de bezettingsgraad geregeld hoger. Toch besluit hij uit de cijfers dat Brussel opnieuw een goed imago heeft in het buitenland.

"De zomercijfers tonen aan dat de aantrekkelijkheid van Brussel terug is. Grote evenementen zijn essentieel voor de hoofdstad. Zeker tijdens de zomermaanden, wanneer het zakentoerisme minder aanwezig is”, zegt Van Weyenbergh.

Dit jaar wist onder meer het dancefestival Tomorrowland bezoekers naar de hoofdstad te lokken tijdens de zomervakantie. Toen waren meer dan 9 op de 10 Brusselse hotelkamers bezet. In augustus stond het Brusselse bloementapijt dan weer garant voor meer geboekte hotelkamers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?