Brusselse klusjesapp ListMinut nu ook in Antwerpen en Gent

Deelplatform ListMinut, dat eerder dit jaar officieel erkend werd en reeds actief is in Brussel, breidt zijn diensten uit naar Gent en Antwerpen, zo blijkt uit een persbericht. Via het platform kan men allerhande klusjes aan huis bestellen of aanbieden.

De initiatiefnemers verwijzen bijvoorbeeld naar het brengen van grofvuil naar het containerpark, het monteren van (Ikea)-meubels, ramen wassen, bijles voor de kinderen, oppas voor een huisdier, enzovoort. In Brussel zou het platform van ListMinut al 75.000 gebruikers tellen.

Nu breidt de dienst uit naar Antwerpen en Gent. "We zien dat ons bedrijf beter werkt in steden vanwege de nabijheid, en streven ernaar deze nabijheid te gebruiken om een sterke ListMinut-community uit te bouwen."

Concreet kan men via de website kiezen uit tien categorieën van dienstverlening. Eenmaal de aanvraag online, kunnen kandidaten solliciteren en aangeven wat hun prijs is. De klant kiest zelf met wie hij wil samenwerken; na het uitvoeren van de dienst gebeurt de betaling online. "Werken met ListMinut is volledig verzekerd, en dankzij de wet van de deeleconomie 100 procent legaal," staat in het persbericht. Het evalueren van de dienstverlener na afloop zorgt naar eigen zeggen voor "transparantie en vertrouwen."

Het platform prijst zich niet alleen aan bij potentiële klanten, maar ook bij mensen die een centje willen bijverdienen met klusjes. "De gemiddelde prijzen variëren van ongeveer 10 tot 25 euro per uur (...). De meeste dienstverleners maken optimaal gebruik van de wet van de deeleconomie en klussen als particulier tot 400 euro per maand bij," klinkt het. Maar bij de vakbond was eerder al kritiek op platformen als ListMinut, omdat het de rechten van werknemers in bijvoorbeeld de schoonmaaksector zou uithollen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?