Brusselse professionals speeddaten met duurzame producenten

© Saskia Vanderstichele
| In Be-Here huist ook een biomarkt (archiefbeeld)

In het duurzame dorp Be-Here in Laken hebben Brusselse professionals uit de MICE-sector (Meetings, Incentives, Conferencing, Exhibitions) maandag duurzame producenten vanuit het hele land ontmoet. Dat gebeurde tijdens de tweede editie van de Good Food Speeddating. Het initiatief van visit.brussels, hub.brussels en Leefmilieu Brussel beantwoordt zo de vraag naar meer duurzaamheid in en hoopt nieuwe samenwerkingen tot stand te brengen.

Een 100-tal restaurateurs, cateraars, evenementenorganisatoren, zaalbeheerders en hoteluitbaters uit de hoofdstad en een 75-tal producenten, ambachtslieden en leveranciers kregen tijdens de speeddate telkens een kwartier om elkaar en de producten te leren kennen.

Alle producenten voldoen aan de Good Food-criteria van Leefmilieu Brussel, wat wil zeggen dat ze duurzaam en lokaal zijn, zorgen voor minder voedselverspilling en werken met seizoensproducten. "We krijgen vanuit de professionele sector vaak te horen dat ze niet weten waar ze producten kunnen kopen om hun eigen duurzaamheid te versterken. Op deze manier ontmoeten ze producenten vanuit het hele land," vertelt Olivier Marrette, verantwoordelijke eetcultuur bij visit.brussels.

Ruim aanbod

Het aanbod dat te ontdekken was tijdens het speeddating-event was heel uiteenlopend en ging van groenten en fruit tot soepen, wijnen, kazen, koffie en heel wat zoetigheden. Er was zelfs keuze uit hondenbrokken of snacks met krekels in. Al die producten kunnen de professionals opnemen in hun dagelijkse werking om de overgang naar een meer lokale voedselketen te bevorderen, zoals dat in de Good Food strategie van het Brussels gewest is bepaald.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?