Brusselse raadkamer verklaart zich akkoord met minnelijke schikking voor Leroy

© PhotoNews
| Dominique Leroy hield haar onschuld tijdens het onderzoek altijd staande. Dat blijft ook zo, zelfs nadat ze met justitie overeen was gekomen om een minnelijke schikking af te sluiten.

De Brusselse raadkamer heeft woensdag de minnelijke schikking gehomologeerd die voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy was overeengekomen met het Brusselse parket in het dossier rond handel met voorkennis waarin ze in verdenking was gesteld. Dat meldt meester Jean-Pierre Buyle, de advocaat van Leroy.

Dominique Leroy kondigde begin september 2019 haar vertrek aan bij telecomoperator Proximus. Korte tijd later raakte bekend dat Leroy een maand eerder een pakket Proximus-aandelen had verkocht van ruim 285.000 euro.

Beurswaakhond FSMA startte daarom een onderzoek naar de aandelentransactie, terwijl het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek opende. In dat onderzoek vonden in september huiszoekingen plaats, zowel in het bureau als in de privéwoning van Leroy. Aanvankelijk zou Leroy aan de slag gaan bij sectorgenoot KPN in Nederland, maar eind september besloot KPN toch niet met haar in zee te gaan, onder meer omwille van het lopende onderzoek.

Geen schuldbekentenis

Leroy hield haar onschuld altijd staande maar werd midden mei door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor handel met voorkennis. Begin juli raakte dan bekend dat ze een minnelijke schikking had afgesloten met het Brusselse parket en met de FSMA.

Volgens L'Echo en De Tijd moet Leroy de maximale boete van 80.000 euro betalen, naast een bedrag dat overeenkomt met het viervoud van het vermogensvoordeel van ongeveer 6.000 euro dat ze haalde uit de aandelentransactie, en de gerechtskosten.

Aan de FSMA moet Leroy 107.841,01 euro betalen, maar het bedrag dat ze als minnelijke schikking aan het parket moet betalen, wordt daar wel van afgetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?