Eenvoudig Nederlands

Brusselse winkels krijgen online etalage

© Belgaimage
| Staatssecretaris Barbara Trachte is verantwoordelijk voor Economische Transitie.

De Brusselse staatssecretaris – dat is een soort minister – Barbara Trachte wil dat mensen meer producten uit Brussel kopen. Daarom heeft ze een soort onlinewinkel opgericht. Daar kunnen mensen gemakkelijk dingen kopen bij Brusselse winkeliers. Die verdienen veel minder geld vanwege de coronacrisis.

De online etalage heet mymarket.brussels. Er staan nu zestig winkeliers op de website. Er zijn kledingwinkels, maar ook elektronicawinkels voor wie een gsm wil repareren. Meubelwinkels staan ook op de site, net als winkels met voedingswaren als chocolade, kaas en brood.

Met de website wil de Brusselse regering winkels helpen. Omdat de winkels dit jaar vaak gesloten waren vanwege het coronavirus, hebben ze minder geld verdiend. Mensen kochten wel bij onlinewinkels, zoals Amazon en Bol.com. Nu heeft Brussel een eigen onlinewinkel. Winkeliers uit heel Brussel kunnen zich gratis inschrijven op de website.

Sommige winkeliers leveren hun producten op de fiets. Ze werken daarvoor samen met de het bedrijf ‘Urbike’. Die heeft speciale fietsen om veel bestellingen tegelijk te vervoeren. Zo kunnen de mensen hun kleding, chocolade of gsm thuis ontvangen.

Lees hier het originele artikel.

Zo ziet de nieuwe onlinewinkel eruit.
© mymarket.brussels
| Zo ziet de nieuwe website eruit.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?