Comus  Gasterea Baksteenkaai

Bye bye lekkerste ijsjes

Bettina Hubo
© Brussel Deze Week
03/02/2016

Het is nog niet helemaal doorgedrongen tot het cliënteel, maar de eigengereide, knorrige ijsjesmaker Michel Comus heeft zijn eenmanszaak Comus & Gasterea aan de Brandhoutkaai definitief gesloten.

Comus, die met pensioen gaat, had de afgelopen twaalf jaar een fameuze reputatie opgebouwd: voor de vriendelijke bediening moest je er niet per se gaan, wel voor de met veel liefde gemaakte, artisanale ijs zonder kleurstoffen. Voor velen was Comus’ ijs, met eigenzinnige smaken als verse basilicum, jasmijn en rozenblaadjes, de lekkerste van de stad. In april wordt de plek ingenomen door een patisserie, Gaston genaamd.

Het ijssalon is overigens niet de enige klassieker die verdwijnt op de Vismarkt. Ook het oude mosselrestaurantje La Barcamoule ging zopas dicht. Daar verschijnt binnenkort een koffiebar met branderij. En dan is er nog visgroothandel Crekillie. Die zat er maar liefst 54 jaar en stopt nu. “We stoppen omdat de eisen van voedselveiligheid steeds strenger worden en het centrum alsmaar moeilijker bereikbaar wordt,” zegt Corinne Crekillie, kleindochter van de oprichters. Wie de plaats inneemt? Crekillie: “Wellicht een chocoladefabriekje.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Economie, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni