Cameleon opent logistiek centrum in Haven van Brussel

© Cameleon
Kledingwinkel Cameleon uit Woluwe heeft vandaag officieel zijn nieuwe logistiek centrum geopend in de haven van Brussel. De Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) neemt voor een bedrag van 2,5 miljoen euro een minderheidsparticipatie op in het bedrijf.

Vanmiddag hebben Havenminister Brigitte Grouwels (CD&V) en minister van Economie Benoît Cerexhe (CDH) het 10.000 vierkante meter grote centrum officieel geopend. Het logistieke centrum van Cameleon bevindt zich langs het kanaal in Neder-over-Heembeek.

In het centrum worden alle kleren gecentraliseerd die via het internet worden gekocht, om vandaaruit naar de klanten verdeeld te worden. Naar eigen zeggen gaat het om de eerste e-department store in België.

Participatie
De GIMB injecteert 2,5 miljoen euro in het project en verwerft daarmee een minderheidsparticipatie in het bedrijf. Cameleon zal eind 2011 een omzet geboekt hebben van ongeveer 50 miljoen euro en meer dan 2,5 miljoen textielartikelen, toebehoren en decoratiemateriaal verkocht hebben. Het bedrijf zelf investeerde 400.000 euro in het logistieke centrum.

Cameleon telt momenteel zo'n 170 werknemers. Die zijn vooral tewerkgesteld in de winkel in Woluwe. Volgend jaar komen er nog 30 werknemers bij voor het e-department.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?