Carrefour Evere: even open en weer gesloten

© PhotoNews
| De hoofdzetel van Carrefour in Evere.
De meerderheid van het personeel van Carrefour-warenhuis in Evere is nog altijd niet van plan aan het werk te gaan zolang de directie de ontslagen veiligheidsmanager niet aanneemt. Het warenhuis opende maandachtochtend even de deuren, maar moest die al gauw weer sluiten bij gebrek aan werkwilligen.

In de winkel aan de Olympiadenlaan wordt al sinds vorige week woensdag gestaakt. De vakbonden en het personeel nemen het op voor een collega, een veiligheidsmanager, die volgens hen onrechtmatig ontslagen werd.

Ondanks het feit dat er een stakingspost voor de winkel stond, wilden de vakbonden werkwillige werknemers niet verhinderen om de winkel binnen te gaan. Het leek er bij Carrefour Evere maandagochtend dan ook even op dat er genoeg personeelsleden bereid waren om opnieuw aan het werk te gaan en de winkel werd geopend. Maar lang duurde dat niet:

"Vanmorgen is de winkel open gegaan met een klein aantal personeelsleden die toch wilden werken, maar na een paar uur bleek het onhoudbaar de winkel draaiende te houden en heeft de directie besloten de winkel te sluiten" zegt Kristel Van Damme van de christelijke vakbond.

De directie herhaalde maandag nog eens dat ze niet op haar beslissing terugkomt maar wel met compensaties over de brug wil komen. Voor de bonden volstaat dat echter absoluut niet:

"Het conflict blijft muurvast zitten: de directie doet wel een aantal financiële voorstellen maar dat is echt niet wat we vragen," aldus Van Damme.

Beide partijen houden dus voet bij stuk maar zijn wel bereid tot verdere gesprekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?