Cipiers van gevangenis Vorst weer aan het werk

De cipiers van de gevangenis van Vorst gaan morgenvroeg weer aan het werk. Vanmorgen willigde de gevangenisdirectie alle eisen van de cipiers in. Daarom beslisten ze om het werk weer te hervatten.

De cipiers staakten sinds vorige week uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort in de gevangenis. Er waren ook problemen met het interne communicatiesysteem. Maar vrijdag werd een voorakkoord bereikt tussen de vakbonden en de regionale directie van het gevangeniswezen.

De gevangenisdirectie neemt nu extra maatregelen om het comfort van de gedetineerden te verhogen. Er worden onder andere extra dekens, lakens en ondergoed aangevoerd. Verder gaat men onderzoeken of enkele van de gevangenen overgebracht kunnen worden naar een andere instelling.

Op termijn komen er ook extra cipiers. Het interne communicatiesysteem zal ook snel hersteld worden en er komen meer walkietalkies.

Maar als de directie tegen volgende week nog niets van haar beloften heeft waargemaakt, leggen de cipiers opnieuw het werk neer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?