Cipiers van Vorst gaan weer aan het werk

Zaterdagmorgen gaan de cipiers van de gevangenis van Vorst opnieuw aan het werk. Na een staking van twee dagen, hebben de cipiers de voorstellen van de vakbonden en het ministerie van Justitie met een nipte meerderheid aanvaard.

Woensdagnamiddag beslisten de cipiers om het werk neer te leggen. Ze protesteerden tegen de overbevolking en het gebrek aan veiligheid in de gevangenis van Vorst. Momenteel verblijven er 668 gedetineerden in de instelling, ook al bedraagt de capaciteit 420 plaatsen.

De vakbonden hadden vanmiddag naar eigen zeggen een constructieve ontmoeting met een delegatie van het ministerie. De voorstellen worden volgende week geëvalueerd, zegt Hans Demossenau van de socialistische vakbond.

"We wachten af wat er volgende week gebeurt op het vlak van overbevolking. Dan komt er ook een antwoord op de vraag naar meer personeel. En dan weten we ook hoe het zit met de werkzaamheden, want er is een serieus probleem met de daken en de dakgoten. Alles is aangekaart, nu wachten we af hoe het verder gaat verlopen," aldus Demossenau.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?