Colruyt start met thuisbezorging in vijf gemeenten

20190507 collect & go thuislevering
© Colruyt
| Collect&Go van Colruyt Group start dinsdag in vijf gemeenten in en rond Brussel met een proefproject rond thuisbezorging
© Colruyt
| Collect&Go van Colruyt Group start dinsdag in vijf gemeenten in en rond Brussel met een proefproject rond thuisbezorging

Collect&Go, de online boodschappendienst van supermarktketen Colruyt Group, start met thuisbezorging in twee Brusselse gemeenten, Sint-Pieters- en Sint-Lambrechts-Woluwe, en drie gemeenten uit de Oostrand: Kraainem, Wezembeek-Oppem en Sterrebeek. Na een proefperiode tot het najaar wordt bekeken of het aanbod nationaal wordt uitgebreid.

Al in 2000 startte Colruyt Group met een boodschappendienst in winkels of afhaalpunten, en later ook in twee distributiecentra in Zaventem en Erpe-Mere.

Na 19 jaar wordt ingepikt op het online-marktaanbod van thuisbestellingen. “Een bevraging maakte duidelijk dat onze klanten openstaan voor een levering aan huis voor hun online bestellingen,” stelt persverantwoordelijke Silja Decock.

“Bedoeling is om tijdens een testperiode tot het najaar, in vijf gemeenten, te bekijken of de service aanslaat.” Vanaf dinsdag hebben klanten uit die vijf gemeenten de optie om naast het combisysteem van winkelafhaalpunt of distributiecentrum hun bestelling dus ook thuis te laten leveren en bij levering te betalen.

20190508 Collect&Go Colruyt thuisbezorging

Voor de thuislevering rekent Collect&Go 9,50 euro aan, bovenop de 'verzamelvergoeding' van de boodschappen van 5,50 euro, zoals nu gangbaar is bij de afhaalpunten. De bestelling kan vanaf 100 euro en kan reeds de volgende dag geleverd worden, binnen tijdsblokken van twee uur. Op weekdagen kan dat van 16 tot 21 uur, op zaterdag tussen 8 en 12 uur.

“Er zijn de eerste voormiddag al meteen bestellingen geplaatst voor woensdag en de volgende dagen”, bevestigt Decock nog.

Voor de thuislevering zet Colruyt Group drie bestelwagens in die rijden op CNG. “We hebben voor CNG gekozen omdat de promotie van aardgas past in ons beleid van lagere C02-uitstoot, in plaats van wagens op diesel of benzine.”

Welk profiel de klanten hebben die deze vorm van thuislevering van goederen genegen is, heeft Colruyt Group nog niet bevraagd. De test loopt tot het najaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?