Coolblue opent grootste winkel van Benelux op Louizalaan

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De toekomstige nieuwe vestiging van Coolblue, vooral bekend als webshop, op de Louizalaan.

De Nederlandse webwinkel Coolblue opent dit jaar drie nieuwe winkels in ons land, in Brussel en Wallonië. In het voorjaar komt er een XXL-winkel op de Louizalaan.

Coolblue zag de omzet in 2019 stijgen met 130 miljoen euro naar 1,5 miljard euro. Een kwart van de omzet werd in België gedraaid: 370 miljoen euro, of 23 miljoen meer dan een jaar eerder. In Nederland groeide de omzet in 2019 sneller dan in België. "Maar België groeit ook heel goed. We zijn fier op onze resultaten", aldus Camille Depuydt, manager van Coolblue België.

De webwinkel is ook met 12 bakstenen winkels actief in Nederland en België. In ons land telt Coolblue er voorlopig drie: in Zaventem, Antwerpen en Gent. Die laatste is een Coolblue XXL, waar klanten meer dan 1.000 producten kunnen uitproberen. "Mensen willen producten kunnen testen. In de winkels kunnen ook bestellingen worden afgehaald en producten geruild of hersteld", legt Depuydt uit. "We merken ook dat in een regio met fysieke winkels er meer omzet is, ook online".

In 2020 komen er drie winkels bij in België. Dit voorjaar opent Coolblue een XXL-winkel in Brussel, op de Louizalaan nummer 43. "Het wordt de grootste Coolblue-winkel van Nederland en België", zegt Depuydt. Coolblue is voor die winkel overigens op zoek naar 50 medewerkers. "We zoeken meertalige profielen. Mensen die Frans en Nederlands, of Frans en Engels spreken". In totaal wil Coolblue dit jaar 150 mensen aanwerven in België.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?