Curatoren voeren gesprekken om Thomas Cook (gedeeltelijk) te redden

Het reisagentschap Thomas Cook is failliet verklaard Het reisagentschap Thomas Cook is failliet verklaard
© PhotoNews
| Het reisagentschap Thomas Cook is failliet verklaard.
© PhotoNews
| Het reisagentschap Thomas Cook is failliet verklaard.

De curatoren die zijn aangesteld om het faillissement van Thomas Cook Retail Belgium af te handelen, voeren sinds dinsdagochtend gesprekken om het bedrijf, mogelijk gedeeltelijk, te redden. Dat wordt in syndicale kringen vernomen.

De directie van Thomas Cook Retail België gaf maandag al aan dat gesprekken met verschillende spelers op de markt niet hadden geleid tot een financiering van 5 miljoen euro om de activiteiten verder te zetten. Maar er was wel "interesse van verschillende touroperators, hoteliers en investeringsmaatschappijen in binnen- en buitenland", klonk het toen.

Mogelijk knopen de curatoren aan bij die partners om voorstellen tot overname te bestuderen. Wat dat betekent voor de 501 personeelsleden, is vooralsnog niet duidelijk. Het is gangbaar dat het personeel na een faillissement niet in dienst wordt gehouden.

Vakbonden en VDAB zijn dan ook al begonnen met informatiemomenten om de medewerkers te begeleiden. Indien een partner interesse toont in het volledige bedrijf - of een deel van de activiteiten die bijzonder rendabel is - is een eventuele gedeeltelijke doorstart niet uitgesloten. De 91 winkels van Thomas Cook en Neckermann blijven weliswaar gesloten. Op het hoofdkantoor - dat door de curatoren niet verzegeld werd - kan het personeel terecht voor syndicale bijstand.

Bij een personeelsvergadering zal het personeel vandaag geïnformeerd worden over het werk van de curatoren. Rond de late namiddag wordt een communicatie verwacht over de stand van zaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?