De Wever voorstander van rekeningrijden op ring rond Brussel

© PhotoNews
| N-VA-voorzitter Bart De Wever zei in debat bij werkgeversorganisatie Voka wel dat er pas volgende legislatuur een beslissing zou vallen over het rekeningrijden.

De Vlaamse partijvoorzitters van N-VA, CD&V, Open VLD, SP.A en Groen zijn op uitnodiging van werkgeversorganisatie Voka voor het eerst met elkaar in debat gegaan. Het spitste zich toe op mobiliteit en de krapte op de arbeidsmarkt. Bart De Wever (N-VA) sprak zich openlijk uit voor het rekeningrijden op de Ring rond Brussel en Antwerpen.

In verband met mobiliteit gaf N-VA-voorzitter Bart De Wever toe dat rekeningrijden op de Brusselse en Antwerpse ring uiteindelijk onvermijdelijk zullen blijken.

"Ik denk dat je niet anders kan", zo staat te lezen op de website van VRT NWS. Maar deze Vlaamse regering zal allicht geen initiatief meer nemen. "Zeker niet deze legislatuur", zei De Wever daarover nog.

CD&V-voorzitter Wouter Beke (CD&V) was ook positief. "Een slimme heffing is bespreekbaar." John Crombez (SP.A) vond het jammer dat er deze legislatuur nog geen beslissing viel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?