Het Brusselse lederhuis Delvaux komt grotendeels in handen van een bedrijf uit Hongkong, Fung Brands Limited. De familie Schwennicke, nu nog eigenaar, behoudt een minderheidsparticipatie. Met het Chinese geld wil Delvaux versneld internationaliseren.

Delvaux was al een tijdje op zoek naar een industriële partner met het nodige geld en de kennis om internationaal te kunnen wedijveren met merken zoals Louis Vuiton. Hoeveel Fung betaalt, is voorlopig niet meegedeeld. Het is ook nog onduidelijk hoe groot de participatie zou zijn.

Delvaux is het oudste lederhuis van Europa en is zelfs ouder dan België. Het bedrijf werd opgericht in 1829 door Charles Delvaux. Aanvankelijk was het lederhuis gespecialiseerd in reiskoffers, later verwierf het vooral faam met handtassen. In 1933 verkochtte de familie Delvaux het bedrijf aan de familie Schwennicke.

245 mensen werken voor Delvaux. 140 daarvan in België. Het lederhuis heeft ook ateliers in Frankrijk en Vietnam. Voorlopig zou de gedeeltelijke overname geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni