| Brussels Airport heeft in september net iets meer dan twee miljoen passagiers over de vloer gekregen.

Derde maand op rij meer dan 2 miljoen passagiers op Brussels Airport

© Belga
14/10/2022

Brussels Airport heeft in september net iets meer dan twee miljoen passagiers over de vloer gekregen. Het is de derde maand op rij dat die kaap gerond werd, zo laat de luchthaven vrijdag weten.

Met 2.002.540 passagiers kwam Brussels Ariport uit op 80 procent van het aantal passagiers in september 2019, voor corona. "Het sterke herstel van het passagiersverkeer dat we in de zomervakantie zagen (met ongeveer 2,2 miljoen reizigers in zowel juli als augustus, red.), zet zich dus ook na de vakantieperiode door", zegt de luchthaven in een persbericht.

Daarnaast begon het zakelijk verkeer weer toe te nemen in september, zo voegt hij toe, en waren er heel wat mensen uit Nederland die via Zaventem reisden om de grote drukte op de Nederlandse luchthavens te vermijden.

Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht bedroeg 142 in september, tegen 132 in 2019. "De bezettingsgraad van de vluchten blijft dus stijgen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen", klinkt het. Na negen maanden staat Brussels Airport op 14,1 miljoen passagiers, of 70 procent van het niveau in dezelfde periode in 2019.

Op de luchthaven van Zaventem werd voorts 66.000 ton vracht behandeld in september. Dat is 5 procent minder dan in september vorig jaar, maar 30 procent meer dan in dezelfde maand in 2019. "De cargovolumes staan onder druk door de huidige geopolitieke situatie en de verstoorde energiemarkt, de lockdowns in China en de dreigende recessie en de impact ervan op de e-commerce", stelt Brussels Airport.

Vanaf volgend jaar vluchten naar Toronto

Air Canada zal vanaf juni vijf keer per week heen en terug vliegen tussen de Canadese stad Toronto en Brussels Airport. Dat heeft de Canadese maatschappij donderdag bekendgemaakt.

Al in 2019 was er sprake van de opstart van de verbinding, nadat Brussels Airlines de route had laten vallen. Maar door de coronapandemie zal het uiteindelijk pas volgend jaar gebeuren. Air Canada vliegt al vanuit Montreal naar Brussel. Brussels Airlines had voor de coronapandemie aangekondigd dat ook te zullen doen, maar heeft sindsdien nog geen startdatum bekendgemaakt. De maatschappij focust vooral op Afrika.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Brussels Airport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni