Dod vangt bot: wegenwerf niet oorzaak faillissement

Een van de winkels van Dod.

Dod ging niet over kop door aanslepende wegwerkzaamheden op de Leuvensesteenweg. Dat oordeelde een rechter, meldt Sint-Joosts burgemeester Kir. De winkelketen had eerder miljoenen schadevergoeding geëist van gemeente en Gewest.

In 2015 ging Dod door een zware reorganisatie na financiële problemen. Onder meer de vijf vestigingen op de Leuvensesteenweg in Sint-Joost gingen dicht en heel wat mensen verloren hun baan.

De winkelketen wees toen de werkzaamheden aan de steenweg met de vinger en eiste een fikse schadevergoeding - eerst 15 en later 6 miljoen euro - van gemeente en gewest. Die waren het lang oneens over de uitkomst van de heraanleg, waardoor het lang duurde voor het project in zijn definitieve plooi viel.

De rechtbank heeft de argumentatie van de uitbater echter niet gevolgd, meldt burgemeester Emir Kir (PS) in een persbericht. De plotse val van Dod heeft verschillende oorzaken, waaronder het snel verpatsen van zijn patrimonium.

De burgemeester hoopt dat met het vonnis een hoofdstuk definitief wordt afgesloten en dat de buurt een nieuwe dynamiek kent met de opening van een Huis der Culturen en de definitieve heraanleg van het Madouplein en de Leuvensesteenweg. Die werf begon in november en zou in mei van dit jaar klaar moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?